Neerslag in aanpassen

volgende
mm per uur

Weerslag mededeling

Hoe is de actuele radar in Europa? Europa in breedbeeld!
Zonbeelden? De actuele zonbeelden van Europa!

regen

zon & wolken

Radar Europa

Delen

Weerfoto's

#luiten, #klmopen, #weerslag, #rotterdam, #holland, #weerslag,

Veelgestelde vragen

» Waar halen jullie je radardata vandaan?

Wij kopen radardata in bij Europese meetinstituten. Deze ruwe data verwerken we vervolgens tot beelden. Bij dit proces filteren we de ruwe data tot bruikbare data. Zo voegen we kleuren toe maar combineren we de beelden ook met andere bronnen (zoals satellietbeelden) om tot een beter eindprodukt te komen. De 3 uurs verwachtingsbeelden berekenen we elke 5 minuten opnieuw uit om tot een nieuwe verwachting te komen.

» Kan ik gebruik maken van jullie data?

Jazeker! We stimuleren dat anderen onze data gebruiken. Voorwaarde is dat dit onder bronvermelding gebeurt. De data die vrij te gebruiken is staat op onze gratisweerdata pagina. Indien u meer specifieke ruwe data zoekt of een andere data vraag heeft neem dan even contact met ons op. Zo hebben we naast de normale data ook een specifieke API beschikbaar.

» Hoe verander ik de markeringen op de kaart?

Een markering is op 2 manieren in te stellen:
1. via een automatische markering vanuit uw browser
Bij het initieel bezoeken van onze website krijgt u de vraag of u uw locatie wilt delen met ons. Indien u dit doet verschijnt er een markering van uw huidige plek. Zodra u naar een nieuwe locatie verplaatst zal het systeem uw locatie aanpassen op de kaart. Indien u de automatische locatie niet getoond meer wilt hebben kunt u bovenin aanklikken (zie afbeelding).
We willen benadrukken dat de locatie alleen op uw PC/tablet/telefoon wordt opgeslagen. Wij hebben zelf geen inzage in deze locatie gegevens, slaan die ook niet op onze systemen op en de gegevens worden op uw device ook niet opgeslagen met verdere persoonskenmerken.


2. via een opgevoerde locatie
Via de locatie instelpagina is het mogelijk vaste locaties toe te voegen en te verwijderen aan de kaart. Indien u markeringen wilt verwijderen kies dan onderaan voor "Alles verwijderen".