Neerslag in aanpassen

volgende
mm per uur

Weerslag mededeling

Hoe is de actuele radar in Europa? Europa in breedbeeld!
Zonbeelden? De actuele zonbeelden van Europa!

Webcams dichtbij

regen

zon & wolken

Radar Europa

Delen

Weerfoto's

#luiten, #klmopen, #weerslag, #rotterdam, #holland, #weerslag,

Weersverwachting Nederland van 23 maart 2019

In het noorden en zuidoosten bewolkt, elders kans op mist. Overdag zonnig.

Het is in het zuidoosten bewolkt, mogelijk valt daar nog wat lichte regen. In het noorden trekken eveneens wolkenvelden over, maar blijft het droog. Elders komen opklaringen voor, waarin met name in het oosten mistbanken kunnen ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -2°C lokaal in opklaringen tot 5°C onder de bewolking in het uiterste zuiden. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige noordelijke wind.

In de loop van de ochtend trekt de bewolking weg, lost de mist op en wordt het overal zonnig. Het blijft droog. Aan het einde van de avond bereiken enkele buien het noorden van het land. De middagtemperaturen lopen uiteen van 9°C langs de noordkust tot 12°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind.

In de nacht naar maandag trekken de regenbuien zuidoostwaarts over het land. Deze buien verlaten tegen de ochtend het land, maar tegelijkertijd bereiken nieuwe buien het noorden. De minima liggen tussen 2°C in het zuidoosten en 6°C aan zee. De wind draait van west naar noordwest en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig, in het Waddengebied naar hard, 7 Bft. Bij buien is er in het Waddengebied kans op zware windstoten van circa 75 km/u.

Maandagochtend trekken er regenbuien zuidoostwaarts over het land. De zwaarste buien worden in het noordoosten en oosten verwacht, met daar een kleine kans op onweer en korrelhagel. In de middag wordt het van het noordwesten uit droog en wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Het wordt ongeveer 9°C. De noord- tot noordwestenwind is vrij krachtig, lokaal soms krachtig, 6 Bft. In de kustgebieden en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft. Bij buien is er in het noorden en oosten kans op zware windstoten van 75 km/uur, in het Waddengebied en op het IJsselmeer lokaal meer.
(Bron: Weerslag/KNMI)

Verwachte neerslag en zon komende 14 dagen (de pluim)

Regenverwachting Zonverwachting

Het weer nu image description

Gem. ℃ Max. ℃ Min. ℃
3,8 8,5 0,0
Max. wind
25km/h (4Bft)

Temperatuur
Windkracht
Windstoten
Zicht
Waarschuwingen

Bekijk alle actuele weerstation waarnemingen.

Landelijke verwachting komende 6 dagen.

zo 24 mrt 2019 ma 25 mrt 2019 di 26 mrt 2019
image description image description image description
Max℃ 9 10 8/9
Min℃ 4 4 4/5
wo 27 mrt 2019 do 28 mrt 2019 vr 29 mrt 2019
image description image description image description
11/12 12/13 13/14
2/4 3/5 3/5